A kollégáink nagyon kedvesek és meghívtak minket egy hagyományos stílusú japán étterembe, ez volt a Welcome Party-nk. Minden újonnan a laborba érkező számára rendeznek hasonlót, ez alkalommal rajtunk kívül tízen jöttek el. Svédasztalos rendszerben rengeteg féle ételt próbálhattunk ki (egyik sem volt kiemelkedően finom) és itt kóstoltunk először édesburgonyából készült shochu-t (kb. 25%-os alkoholtartalmú szeszesital, jó nagy adagonként, bögrében adják, hideg vízzel vagy jéggel; https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3cs%C3%BA).
A kedvenceink az édességek voltak: a tofufánk nagyon hasonló a magyar fánkhoz, viszont a rizsből készült főtt gombóc édes vörösbab szósszal egészen elképesztő. A vacsorázást csoportkép készítésével zártuk.
A szálláson még egy tartalmasat beszélgettünk az egyik lakótársunkkal.