Megintutazunk

Tájfun

2017. október 23. - MarkNemeth

Este még jobban szakadt az eső, kb. éjfélre nagyjából elállt. Néhány ponton beáztak a helységek, edényeket és vödröket, törölközőket tettünk a csepegő helyekre és cseréltük az edényeket, mikor megteltek. Éjfél után éjszaka erős szél volt (50-90 km/h, időnként sokkal erősebb széllökésekkel), de talán durvábbnak érződött, mint amilyen valójában volt, mivel a falak nagyon vékonyak. Jammy azt mondja, hogy ez nem szokványos, az idei évben mindenképpen a legerősebb tájfun a mostani és a telefonján kb. 20x kapott figyelmeztetést... Néhány megtépázott növényt, leszakadt ágakat, feldöntött bicikliket láttunk, de nagy pusztítás nem volt. Velünk és az ismerőseinkkel minden rendben van. Most reggel még mindig tart a szél (gyengült) de közben helyenként szikrázó a napsütés. A képen a hegyek fölötti fekete felhők látszanak az egyetem 5. emeleti folyosójáról, ahol a laborunk is van.

A mikroszkópos szobát kinyitva egy tó tárult a szemünk elé. A szellőzőrendszeren keresztül elárasztotta az eső az egész helyiséget. Szerencsére együttes erővel sikerült eltávolítani a vizet és nem sérültek a gépek. A nagy tájfunt néhány nap múlva még egy kisebb követte.

Egyik szombaton az ágyban olvasva egyszer csak remegni kezdett alattam minden, majd abbamaradt. Néhányszor megismétlődött ez, azt hittem, hogy földrengés, de utólag kiderült, hogy az utca másik oldalán folyó építkezéshez jöttek a traktorok és teherautók és beremegett az egész ház.

A bejegyzés trackback címe:

https://megintutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3713054478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása