Megintutazunk

"Bolognai" tészta és az első sushizás

2017. október 19. - MarkNemeth

Vasárnap egész nap esett, ezért megint nem mentünk Ise-be. Sajnos nagyon sokat esik az eső, szünet nélkül egész nap. Bolognai szószt akartunk csinálni spagettivel, de a végeredmény egyáltalán nem hasonlított a bolognaihoz, mert nem találtunk normális paradicsomszószt. Azt hittük, hogy azt veszünk, de kiderült, hogy valami félkész szósz, kevés paradicsommal. Azért ehető volt, az olaszokat is megvendégeltük belőle. A tészta azért is esett jól, mivel a menzán kínált ételek többsége eléggé egyhangú, kicsit hasonlóak az otthoni gyorsfagyasztott húskészítményekhez, csak kevésbé ízesek.

Az érdeklődésre való tekintettel ebéd után élménybeszámolót és fényképnézegetést tartottunk a malajziai nászutunkról. Vacsorázni egy shusivendéglőbe mentünk, mivel ez volt Michele utolsó itt töltött estéje, ez volt a búcsúvacsora.  Ebben az étteremben érintőképernyőn kell rendelni az ételeket, kis adagonként, amelyeket az asztalok között mozgó futószalag szállít ki (ez a megoldás igen gyakori a sushi éttermekben). Majdnem két hét telt el, mióta Japánban vagyunk, de most ettünk először sushi-t. A kedvencünk a sajtos-garnélás és a sajtos-lazacos nigiri (meg persze a desszert) voltak, de itt kóstoltam (Márk) életemben először tengeri sün(ivarmirigye)t és mindketten angolnát. Ez utóbbi szintén elképesztően finom volt.

img_4628_1600x1200.JPG

img_4629_1600x1200.JPG

img_4632_1600x1200.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://megintutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10013025186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása