Megintutazunk

Izakaya

2017. november 01. - MarkNemeth

Az utolsó esténkre, amelyet Lamiyaval tölthettünk, Susumu egy közös iszogatós vacsorázást tervezett ötünknek. Több japán ételkülönlegességgel is itt találkoztunk először (amelyek nevére persze nem emlékszünk), mint pl. a vaníliapuding kinézetű, de tojásos-halas „leves”, a pácolt, de egyébként nyers tintahal és osztriga algával. Itt kóstoltunk fehér szakét, amelyet a normál szakéhoz képest kevésbé alaposan szűrnek meg, emiatt opálos marad. A hagyományos tálalási mód, hogy a poharat csészealjra teszik és annyira túltöltik, hogy a csészealjba is kifolyik. Ez a kifolyó adag az „ajándék”.
img_4796_2592x1944.JPG

img_4798_2592x1944.JPG

img_4799_2592x1944.JPG

Már korábban megbeszéltük az itt maradt két olasz sráccal, hogy szerda este Halloween-partyba megyünk. A helyre érkezve láttuk, hogy nincs tömeg, de aki ott van, az komolyan vette a jelmezbe öltözést. A részvételi szándékunktól azonban eltérített a borsos belépő (4 000 yen ~ 9 400 Ft lett volna). Egy kicsit bolyongtunk még a főutcán és találtunk egy kis aranyos, kulturált, hagyományos stílusú (tatamin alacsony asztal mellett ülős) italozóhelyet, ahol ittunk egy kör szakét.

A bejegyzés trackback címe:

https://megintutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9713130270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása