Megintutazunk

Nagoya kirándulás #2

2017. október 23. - MarkNemeth

Mivel még mindig zuhogott az eső (sőt vasárnap estig egyre jobban), megint nem Ise-be kirándultunk, hanem Nagoya-ba múzeumokat nézni. Elsőként a Toyota Ipar- és Technikatörténeti Emlékmúzeumba mentünk. Nem köztudott (mi is meglepődtünk), de a Toyoda család tevékenységének első része a textiliparhoz kötődik, emiatt a múzeum első felében pamutfeldolgozással, szövéssel kapcsolatos eszközöket, gépeket állítottak ki.

img_4694.JPG

img_4697.JPG

A szövőszékek tervezésében és gyártásában járatos Kiichiro Toyoda nyugati útja során ismerkedett meg az akkor terjedésben lévő autókkal és a család elhatározta, hogy nyugati mintára Japánban is meghonosítják az autógyártást. Az első általuk gyártott autók (replikái) mellett megtekinthetők az autógyártással kapcsolatos eszközök, gépek, az autók működését bemutató modellek és a legújabb fejlesztések is. Az egyik érdekesség a hegedűn játszó robot, amely a magas szintű finommechanika demonstrációja.

img_4678.JPG

img_4655.JPG

A Noritake cég múzeumában megnéztük a porcelángyártás lépéseit kezdetektől a díszítésig. Számos termékük kiállításával látványos múzeumot rendeztek be. Az épületegyüttes kertje is nagyon szép, egy kisebb épület egy festménygyűjteménynek is helyet ad.

img_4762.JPG

img_4764.JPG

img_4772-.jpg

Harmadik programpontként a Tsu fesztiválhoz hasonlónak ígérkező Nagoya fesztiválon nézelődtünk volna, de az eső és a távoli helyszín miatt inkább hazaindultunk. Az eső miatt a fesztivál látványos felvonulása valószínűleg elmaradt.

A bejegyzés trackback címe:

https://megintutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7713058306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása